Tietoa hääkuvauksesta

Miten hääkuvaaja tulisi valita suureen päiväänne?

Jokaisella valokuvaajalla on oma valokuvaustyylinsä. Tämän takia on kannattavaa tutustua eri kuvaajien portfolioihin ja nettisivuihin huolella, jotta löytäisitte varmasti omaan tyyliinne ja budjettiinne sopivan ammattilaisen. Tarjontaan tututustumisen jälkeen kannattaa kysyä valokuvaajalta tarjousta.

Milloin hääkuvaaja kannattaa varata?

Valokuvaaja kannattaa varata heti kun vihkipaikka on varmistunut. Toisinaan varaus voi tapahtua jopa pari vuotta etukäteen ja näin vältätte mahdolliset ongelmat päällekkäisbookkauksista.

Aloituspalaveri eli suunnittelupalaveri ennen häitä

Suunnittelupalaverin pyrin järjestämään noin 3-4 viikkoa ennen hääpäivää. Suunnittelupalaverissa tutustumme toisiimme, käymme läpi tulevan hääpäivän ohjelman, sekä mahdolliset muut erityiset kuvaustoiveet.

Mitä hääkuvaus maksaa?

Hääkuvaus kestää useimmiten n. 7–13 tuntia. Hinta useimmilla valokuvaajilla määräytyy käytetystä ajasta riippuen ja valokuvien määrästä. Laadukkaan ja kokeneen häävalokuvaajan hintahaitari vaihtelee noin 850–3000 euron välillä. Sesonkiaika häävalokuvaajille, minulle mukaanlukien, on yleensä touko-syyskuun välisenä aikana.

Miten valokuvat toimitetaan?

Toimitan valmiiksi käsitellyt valokuvat USB-muistitikulla isoimmassa mahdollisessa koossa ja tallennettuna parhaimmalla mahdollisella laadulla. Tämä tarkoittaa noin 21-25 megapikselin kokoisia tiedostoja. Valokuvat ovat käsitelty valmiiksi sRGB-väriavaruudessa kalibroidulla monitorilla, joten valokuvat ovat valmiiksi tulostusvalmiita. Asiakkaani voivat teettää kuvistaan niin paljon tulosteita kuin haluavat.

Kuinka monta valokuvaa hääpäivästänne saatte?

Valokuvien määrä riippuu kuvausajasta ja sovitusta paketista, mutta 7–13 tunnin hääpäivästä saatte noin 250–450 valmiiksi käsiteltyä kuvaa.

Kuinka kauan hääkuvien saamisessa tulee kestämään?

Valokuvien toimitusaika on noin 4 viikkoa (± 1 viikko).

Minkälaisella valokuvauskalustolla häät kuvataan?

Käytän ammattilaisille tarkoitettuja huippuluokan valokuvauskalustoa: 1 x Leica M Type 240 -digitaalinen mittaetsinkamera Leican valmistamilla objektiiveilla, sekä Fujifilmin digitaalinen keskiformaattikamera Fujifilmin objektiiveilla. Molemmat kamerat edustavat luokassaan parhainta mahdollista kuvanlaatua. Mukanani kannan myös kevyttä valaistuskalustoa, jotka ovat kokeneelle häävalokuvaajille vakiovarusteita.

Voimmeko teettää valokuvista paperikuvia ilman lisäveloitusta?

Toimitan valokuvat vain digitaalisessa muodossa, jolloin hääpari saa ottamiini valokuviin täydet käyttöoikeudet. Täten valokuvistanne voitte tehdä niin paljon tulosteita kuin itse haluatte!

Valokuvaajan ulkoasu ja ruokailu

Säästä riippumatta minulla on hääpäivänä aina puku päällä. Mikäli kuitenkin häissänne on oma pukeutumisteema tai vaatimus toisenlaiselle pukeutumiselle, olisi hyvä ilmoittaa siitä etukäteen valokuvaajalle.

Valokuvaaja tekee hääpäivänä n. 7–13 tunnin työpäivän, joten olisi myös suositeltavaa tarjota hääkuvaajalle ruokailu samalla aikaa, kun muut häävieraat nauttivat tarjoilusta. Istumapaikaksi suosittelen pöytäpaikkaa, josta pääsee mahdollisimman vaivattomasti liikkumaan pois ja takaisin.  Valokuvaaja istuu pöydässä todennäköisesti vain ruokailun, kahvin ja kakun aikana, sekä juodessaan vettä. Mikäli valokuvaajalle ei kuitenkaan ole varattu ruokailua,  olisi siitä hyvä kertoa etukäteen.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: